Nedslitte sko

Hva skjer når vi sliter ned skoene våre?

Jeg stilte meg dette spørsmålet idet jeg undersøkte mine slitne løpesko, der de så fint ventet på meg ved inngangspartiet. Selv om de er av den minimalistiske sorten, har den fortsatt noen millimeter såle som slites ved bruk. Spesielt under fot-ballene og hælene, de punktene som belastes mest ved bakkekontakt. Dette fører til at sålene ikke lengre er helt flate. Dette vil få større konsekvenser på sko med mykere og tykkere såle, der områdene som belastes minst ved bruk, også slites minst.

Slitte sko

 

Jeg har ikke hørt noen som har kommentert dette tidligere, men jeg tror det vil få innvirkning på brukerne av de slitte skoene. Kroppen vår er meget tilpasningsdyktig og venner seg til stadig nye omgivelser. Dermed kan det være naturlig å tro at effektene av å bruke nedslitte sko ikke er de samme som da skoene var nye.

For mange kan dette være selvsagt. Man bytter jo ut de gamle skoene med nye, før eller senere. I mitt tilfelle er jeg usikker på om dette har så mye å si for sko med 3 mm såle. Under min undersøkelse, kunne jeg tydelig kjenne forskjeller på tykkelsen på de slitte og mindre slitte områdene. Gummien på de slitte områdene var også merkbart mykere enn resten av sålen.  Jeg kan ikke annet enn å tenke på at dette må få negative konsekvenser ved bruk.

Heldigvis har jeg flere par.

Nyere sko

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *