Er vi født til å løpe?

Den sterk økende interessen for barbeintløping de seneste årene, har stilt store spørsmålstegn ved måten vi løper på og hva vi har på beina når vi løper. De største spørsmålstegnene og mange gode argumenter for å løpe barbeint/minimalistisk, så dagens lys i boken Born To Run. Siden publikasjonen i 2009, har Christopher McDougalls bok blitt hauset opp som en bibel for barbeintløpere og har vekket interesse og skapt debatt verden over. Dette førte etterhvert til at McDougall denne uken tok turen til Norge og Oslo for å formidle sitt budskap.

Amatørbilde fra foredraget. Kvaliteten deretter.

 

Et flott initiativ

En tidlig tirsdagskveld i høstkalde Oslo, ble Månefiskens lokaler fylt opp av nyskjerrige nordmenn. Allerede i inngangsdøren ble vi møtt med en mulighet til å sikre oss en signert kopi av den aktuelle boken og samtidig slå av en prat med forfatteren selv. Videre inn i lokalet steg det frem en hel vegg med tåskoene vibram fivefingers. Her var det ikke spart på noe. Alt fra små barnemodeller via de gjennkjennelige modellene og til høstens nyheter. Selve trekkplasteret for arrangementet var dog foredraget til Christopher McDougall.

The size of Shrek

Den høyreiste amerikaneren skapte god stemning i salen, med morsomme utsagn og helsprø historier. Det hele dreide seg rundt boken, uten at det gikk i gjentagelser. McDougall kunne fortelle hvordan han som skadeplaget løper, ble bedt om å slutte med løping, etter anbefaling av lege. Dette ble i stor grad begrunnet ut fra hans store fysikk, der han selv trakk paraleller til tegneseriefiguren Shrek! Selv om det virket fristende å legge løpingen på hylla og slenge seg ned i sofaen, stilte han seg kritisk til legens diagnose. Han startet deretter sin ferd mot et liv som skadefri løper, noe som til slutt resulterte i bokutgivelsen av Born To Run.

Løpeglede

Boken tar deg med til Copper Canyons og Tarahumara indianerene i Mexico. Her møter vi et folk som løper uhorvelige distanser for moro skyld. Iført flate og tynne sandaler, løper de over det ulendte terrenget  med lette elegante steg . Alt sentrerer seg rundt gleden ved å løpe. Et sentralt poeng, som McDougall har tatt med seg videre på sin ferd. Boken inneholder også et stort spekter av argumenter for hvorfor du bør ha en minimalistisk tilnærming når du løper, og stiller spørsmålstegn ved løpeskoenes design og hensikt. Den vil definitivt gi deg en rekke a-ha opplevelser, som setter i gang dine egne tankeprosesser rundt emnet.

Slik ser coveret ut. Kilde til bildet

Var du tilstede under foredraget til Christopher McDougall? Har du lest Born To Run eller har veldig, veldig lyst til å gjøre det? Denne boken var sterkt delaktig med å endre mitt syn på løping til det bedre. Kanskje det samme gjelder for deg? ; )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *